Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Táncstílusok képes leírás - Zumba.tlap.hu
részletek »

Táncstílusok - Zumba.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zumba.tlap.hu » Táncstílusok
Keresés
Találatok száma - 11 db
Bachata

Bachata

A bachata egy karib eredetű, a salsánál lágyabb hangzású, melankolikus hangulatú latin zenei stílus. Az eredetileg a Dominikai Köztársaságból származó gitárzene a merengue-vel karöltve mára a salsa klubok közkedvelt kiegészítő táncává fejlődött. Népszerűségét az egyszerű, könnyen megjegyezhető lépéseinek köszönheti, habár a lépéseket kísérő csípő és testmunka elsajátítása hosszas gyakorlást igényel. 2002-től bekerült az autentikus latin táncversenyek versenyezhető kategóriái közé, amelynek hatására a bachata gyors fejlődésnek indult. A romantikus hangulatú bachata a salsa táncos bulik kísérőműfajaként mára már az egész világot meghódította.

Cha cha cha

Cha cha cha

A stílus az afro-kubai zene fejlődéseképpen jött létre 1953-ban, amikor a new yorki Broadway-n, a Palladiumban előadták az első lassúbb ütemű Mambo-Cha Cha Cha alapú táncot. A Cha Cha Cha kezdetben zenei forma volt, magát a Cha Cha Cha táncot mesterségesen alakították ki a Mambo és a Rumba alapján. Népszerűsége elérte csúcsát, amikor 1961-ben hivatalosan felvették a latin-amerikai versenytáncok közé.

Cumbia

Cumbia

A kolumbiaiaknak a cumbia olyan, mint a kubaiaknak a son - ez a nemzeti tánc. A sonhoz hasonlóan sok változata létezik, ezeket más-más nevekkel illetik. Könnyen felismerhető egy egyszerű kérdés-válasz ritmusképletről, melyet a maracas (helyenként taps vagy bullerengue deszkák, guache csörgők) és a llamador játszik: a kérdés az első és harmadik, a válasz a második és az utolsó negyedre (ütésre) esik. E jellegzetessége, valamint a bennszülött indiánok fúvós hangszerei (a gaita fuvolák) különbözteti meg a többi afrikai eredetű ritmustól és teszi egyedülállóvá a cumbiát Amerikában és a világon.

Flamenco

Flamenco

Az Andaluzia egy kis részéről származó Flamencot, amely közel 200 éves múltra tekint vissza és amelynek gyökereit itt találhatjuk meg leginkább, manapság már a spanyol népzeneként említik. A zene annyira asszimilálódott a különböző befolyásokhoz az idő során, hogy nehéz lenne elmagyarázni egy tudatlan érdeklődőnek, mi benne új, mi régi....vagy egyátalán mi is az a Flamenco. Flamenco az andaluziai társadalom legalsóbb rétegeiben született: vándorló földmunkások, bányászok, lókereskedők körében.

Hip-hop

Hip-hop

A hiphop egy zenei műfaj és egy életstílus is egyben ami magában foglal megannyi dolgot, például a zenét, az öltözködést, a szlenget. A hiphop az Egyesült Államokból, Bronxból indult. A hiphopzene fő történelmi kora az úgynevezett - Old school - kor 1970-1985 között. Ezután következett az úgynevezett aranykora a hiphopzenének 1985-1995 között, ami magába foglalta a Keleti part és Nyugati part zenéit, és ezeket tovább vitte a modern korba.

Merengue

Merengue

A merengue Haiti és a Dominikai köztársaság egyes részeinek nemzeti tánca. Eredetileg párban táncolják, a Zumbában viszont a lépéseket felhasználva egyedül sajátíthatod el a táncot! Oldal- és körkörös irányú mozgás jellemzi, kis lépésekkel és erőteljes csípőmozgással.

Reggaeton

Reggaeton

A táncstílusban jellemzően a szexualitáshoz kötődő mozdulatok dominálnak, így többek között fontos a csípő mozgatásának elsajátítása is. A tanfolyamon ezért is van nagy szerepe az izolációs gyakorlatoknak, mert azzal tudjuk koordinálni a mozgásunkat (a váll, a mellkas és a csípő egymástól független mozgatása). Ezekhez a mozdulatokhoz párosulnak a lépés kombinációk, amelyekben a hip-hop stílusjegyei is megtalálhatóak.

Rumba

Rumba

A rumba szó elsődleges jelentése: zenés-táncos összejövetel. A rumbában mindenki aktív: énekel, táncol, vagy zenél, azaz valamilyen ritmushangszert használ. A zenéhez szervesen hozzátartozik a kórus, amit mindeki énekel. Az előénekesnek nagyon kell tudnia improvizálni, a kórus irányítója mellett még ő a helyi hírügynökség és animátor is.

Salsa

Salsa

A salsa elsősorban latin alapokra építkező zenei stílus, amelynek fő jellegzetessége a karibi ritmus. Eredetileg nem volt egységes zenei műfaj, sok dél-amerikai stílusból alakult ki, amelyben a csacsacsa, a mambó, és a szving is megtalálható volt. Az 1970-es években született, a kubai, puerto rico-i és más, latin gyökerekkel rendelkező bevándorlóknak volt köszönhető. A salsa elnevezés is tőlük ered, a szó jelentése: szósz.

Hirdetés
Samba

Samba

Eredetét tekintve a Sambát az afrikai néger rabszolgák vitték magukkal új hazájukba, Brazíliába. A Samba több táncformának volt a gyűjtőneve. SEMBA: afrikai szó, jelentése csípőmozgásokat jelöl. Az afrikai tánckultúra később a brazil partvidéken is elterjedt, mint például Rio de Janeiro, Sao Paulo, Pernambuco, Bahia, Maranhao településeken.

Tangó

Tangó

A tangó eredete igencsak vitatott. A szakkönyvek úgy tartják, hogy származása elválaszthatatlan Argentínától, bár valószínű, hogy oda a spanyol telepesek vitték. Az elnevezés a - tambor - (dob) szóra vezethető vissza, mely ünnepet idéz. Maga a tánc a kubai habanérából és az argentin milongából származik, amelyet főként a bordélyházak látogatói táncoltak. A XX. század kezdetétől Argentínában társastánccá vált.

Tuti menü